Rum punch – Barbados favoritdrink

Rom punch

På Barbados dricker man Rum punch. Punkt. Alla dricker det, lokalborna ”bajaner” och besökarna ”turister”. Dricker man inte rum punch dricker man den lokala ölen, Banks. Så god att till och med ölmotståndaren Emma fick ge med sig. Men tillbaka till drinken. Mount Gay Rum är en av världens största romtillverkare och vi gjorde förstås ett studiebesök bland romtunnorna. Det är deras mellanmörka rom som är så god i rom punch.

Det traditionella receptet lyder:

One of Sour
Two of Sweet
Three of Strong
And Four of Weak”

Med andra ord:
1 del surt (limejuice)
2 delar sött (sockerlag)
3 delar starkt (rom)
4 delar svagt (vatten eller juice)

Vi blandar vår egen tolkning av rum punch såhär.

Du behöver
Limejuice, färskpressad och juice
Sockerlag (det går att fuska med vit sirap)
Mellanlagrad/mellanmörk rom
Angostura bitter
Muskot, riven

Gör såhär
1. Blanda de här ingredienserna i en tillbringare:
1 dl limejuice från färskpressad lime
1.5 dl sockerlag (smaka dig fram, häll inte i allt på en gång)
2.5 dl mellanlagrad/mörk rom
3.5 dl limejuice (Godmorgon har en lemonad som funkar bra om du inte hittar limejuice på kartong/flaska, då drar vi bara ner lite på sockerlagen.)
Några stänk Angostura bitter.

2. Häll upp på glas fyllda med is. Strö över en nypa mald muskot och stoppa i ett sugrör och ett paraply alternativt en näve rosa flamingos.

Rom punch_angostura

Voila och skål!

 

Annonser

4 thoughts on “Rum punch – Barbados favoritdrink

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s