Nutellacheesecake med julig tvist – för sista minuten

Har du beslutsångest för vad du ska bjuda på till efterrätt efter julbordet och är allmänt stressad över allt som ska hinnas klart innan gästerna kommer? Då har jag svaret! Släng ihop den här juliga nutellacheesecaken och ställ i kylen tills middan är uppäten. Ingen ugn, inga tre bunkar att diska, bara att röra ihop och kyla. Ta ur kylen precis när kaffet är klart, pudra på lite kanel för julkänslans skull och ställ fram på bordet.

Grundreceptet är Nigellas, jultvisten min.

Nutellacheesecake

Du behöver
200 gram digistivekex
50 gram pepparkakor
75 gram mjukt smör
400 gram nutella (en liten burk), rumsvarm
500 gram cream cheese, rumsvarm
60 gram florsocker
100 gram finhackade hasselnötter (eller andra favoritnötter)
Kanel att pudra över

Gör såhär
1. Mixa digistivekex och pepparkakor till smulor.
2. Rör ihop kaksmulor, smör och två teskedar nutella och tryck ut i en löstagbar form. Ställ i frysen.
3. Vispa cream cheese och florsocker till en len kräm, vispa i nutellan.
4. Bred nutellakrämen på kexbottnen och toppa med de hackade nötterna i ett tjockt lager. Spara lite nötter att toppa med vid servering.
5. Plasta formen och ställ i kylen i några timmar, gärna över natten.

När kaffet är klart tar du bara ut kakan ur kylen, strör på de sista nötterna och ett tunt lager kanel och ställer fram kakan på bordet. Det här är nämligen en kaka som inbjuder till omtag. Jag fick ta ut min ur kylen och ställa fram på bordet efter att ha försökt mig på portionsservering till mina gäster. Räkna alltså inte med några rester. Voila, dessertproblem löst!

Annonser

2 thoughts on “Nutellacheesecake med julig tvist – för sista minuten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s