Krispiga och ostiga risottobollar

Risottobollar, rätt konstigt egentligen men ack så gott! Vi åt dem för första gången i Italien, när vi var där och åkte skidor i lilla Gressoney i mars i år. Dagen innan hade vi fått en fantastisk risotto och dan därpå kom något liknande de här in på en liten tallrik. Det var en av kvällens fyra rätter. Det var också den bästa.

Risottobollar

Så här kommer min variant av de italienska risottobollarna. Något mer platta men lika knaprigt goda.

Du behöver
Gårdagens risottorester
1 ägg
Riven parmesan
Ströbröd
Olja och smör att steka i

Gör såhär
1. Rör ner ägget och lite för mycket parmesanost i risotton, rör om.
2. Forma bollar och rulla i ströbrödet.
3. Stek gyllenbruna i en panna med rejält med smör och olja.

Ät direkt, återigen gärna ihop med ett glas rött. Men å andra sida, det tycker ju jag om det mesta ;)

Annonser

En reaktion på ”Krispiga och ostiga risottobollar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s