Risotto med kantareller, trumpetsvamp och champinjoner

Jag blev så grymt sugen på risotto i fredags, på vägen hem från jobbet. Finns det nåt bättre till ett glas rödvin? Lika bra möjligtvis. Det fick bli en svamprisotto med trattkantareller, svart trumpetsvamp och champinjoner. Skönt att hålla sig lite vegetarisk då och då tycker jag.

Risotto

Du behöver                                                 2p.
2 dl risottoris
2 dl torkad svamp (ta vad du har) uppblött i vatten
10 st små champinjoner
2 scharlottenlökar
1 +1 liten vitlöksklyfta
2 msk smör x 2
2 dl vin, vitt eller rött
4-7 dl av en smakrik buljong (använd vattnet som blir över när du häller av den torkade svampen)
1,5 dl färskriven parmesan
Parmesan att hyvla
Färsk timjan
Pinjenötter
Salt och peppar

Gör såhär
1. Stek skivade champinjoner mjuka och mörka i smör och lite riven vitlök.
2. Svetta finhackad lök och finriven vitlök mjuk i smör i stekpanna.
3. Häll i riset efter någon minut och stek glansigt i 2-3 minuter.
4. Häll över vinet och låt koka in.
5. Späd med buljongen i omgångar under omrörning, vätskan ska koka in i riset emellan.
6. Sjud på svag värme i cirka 20 minuter, den ska vara rejält al dente.
7. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr panna.
8. När du är nöjd med konsistensen smakar du av med salt och peppar, vänder ner parmesanosten, champinjonerna, resterande svamp och en rejäl klick smör.
9. Lägg upp på tallrik, toppa med pinjenötter, timjan och alldeles för mycket hyvlad parmesan.

Topping

Ät direkt och njut! Comfort food när den är som allra bäst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s