The Lodge – ett ställe att återvända till

Förra helgen styrde vi bilen mot Skåne och Romeleåsen. Målet var The Lodge, ett amerikanskt gömställe högst upp på en lång åsrygg mitt i den skånska möllan. Det var andra gången i raden vi var där. Första gången var i augusti efter att jag vunnit en sommarspaweekend inne hos Fru Emma. Vilken vinst tänkte jag och var lycklig. Extra lycklig eftersom jag vann den lagom till att vi skulle vinka av vårt första Sverigebesök nere i Kina och hemlängtan började göra sig påmind.

The Lodge_vardagsrum

Jag kan tala om att jag inte var mindre lycklig efter att jag fick besked att jag vunnit ytterligare en vistelse, några månader senare. Den här gången via The Lodges FB-sida. Det var från den upplevelsen vi kom hem i söndags. Efter att ha ätit en fyrarätters gåsamiddag, mumsat på hemmalagat afternoon tea, badat oss knottriga i deras utespa och myst med ett glas vin framför brasan i väntan på middan var vi alldeles vimmelkantiga.

Även frukosten är fantastisk där, en av de bästa jag ätit. Inte mycket av allt utan snarare lite av varje och med kvalité. Det enda som saknas på deras frukost är nutella, brukar Jonas och jag skoja om. Och det får jag nog kalla okej ;) Det är något speciellt med The Lodge. Jag tror att det är atmosfären. Det är tillräckligt litet för att kännas intimt och personalen gör ett bra jobb med att få en att känna sig sedd och omhändertagen. Här kommer en mindre bildkavalkad, håll till godo!

På vägen upp på åsen, i somras, fick jag syn på en fantastisk åker. Staaannaaa! skrek jag till Jonas. Sen stolpade jag ut i åkern och bad Jonas leka papparazzi. Älskar, älskar sädesfält som vajjar gyllengula i sommarvind.
Emma i sädesfält

Halvvägs upp på åsen ställer man av sig bilen och fortsätter de sista hundra metrarna uppför backen till fots. Längst däruppe, ligger det, undangömt i en bokskog.
Vägen upp

Däckgångar

Nyckeluggla

Spabad på terassen. Härligt att sitta och se himlen mörkna.
Spabad

I somras bjöds vi på plockbuffé när vi checkade in, nu senast fick vi istället afternoon tea.
Plocktallrik

Såhär kan en girig tallrik från deras efterrättsbuffé se ut.
Efterrättsbuffé

Däckgång_skymning

Hus i skymning

Sovrum

Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Lodgen, jag kommer definitivt att återvända. Med eller utan vinst!

Annonser

2 reaktioner på ”The Lodge – ett ställe att återvända till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s