Enkla äpplerutor på sista fallfrukten

I år har vårat flyttade äppelträd äntligen fattat galoppen och börjat producera äpplen. Jag är själaglad men har också insett att jag har en del frukt att ta hand om. Och så hårt som vi jobbat för de här äpplena, går det ju liksom inte att låta dem förgås. Här ska det minsann kramas ur det sista ur årets skörd!

Häromdan blev det därför en snabbihoprörd äpplekaka i långpanna. Med mycket kanel och vanilj.

Äppelkaka

Lätt att laga. Lätt att äta.

Du behöver
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smält smör

0,5 dl ljust muscovadosocker
2,5 msk kanel
6 äpplen
Pärlsocker

Gör såhär
1. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjölk och smör.
3. Rör ihop äggsmet och mjölblandning.
4. Skiva äpplena.
5. Blanda kanel och muscovadosocker i en påse. Häll i äpplena och skaka loss!
6. Häll blandningen i en långpanna eller en lite mindre form, typ den på bilden för högre rutor.
7. Tryck ner äppelskivorna och strö över lite pärlsocker.

Skjuts in i ugnen i cirka 30 minuter i 175 grader. Känn med sticka så du får den perfekt gräddad. Skär i små söta rutor och bjud nån du tycker om, det gjorde jag!

Annonser

4 reaktioner på ”Enkla äpplerutor på sista fallfrukten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s