Preppade för kanelbullens dag?

Jag kollade precis i kalendern och hajjade till. Har jag missat kanelbullens dag, det är ju faktiskt redan oktober?! Jag kunde snabbt lugna nerverna och såg att jag ju har hela två dagar på mig att preppa för bullbak. Pust!

Alla har vi väl ett favoritrecept, kanske från mamma eller mormor. Men om ni vågar prova nåt nytt i år så är mitt förslag att ni slår till på Café Kakas härliga, smöriga bullar. Gör dem stora som tefat eller småttiga som småkakor.

Bullar

Bullbak tar ju som bekant lite tid och har ni, som jag, ont om den varan just nu så kan en saftig kanel- och punchsockerkaka duga som alternativ. Fantastisk nybakad och alldeles ljummen.

Och när vi väl förätit oss på bullar, framåt nästa vecka, kan vi ju göra kanelbullebiscotti på dem. Kan kännas skönt med lite knaprig föda efter några dagars inmundigande av mjuka, saftiga bullar …

I mitt nervösa googlande efter datumet hittade jag en himla massa andra mat- och bakdagar. Det finns ju så himla många fler än våffeldagen och kanelbullens dag! Så nästa gång jag har en dåligt dag ska jag googla lite och kan med hyfsat stor sannolikhet lyckas pricka in en härlig dag. Vad sägs om pannkaksdagen, mazarindagen, chokladbollens dag, kakans dag, gräddtårtans dag och inte minst pepparkakans dag, en dag helt i min smak.

För det vet ni väl, på officiella mat- och bakdagar får man smaska med gott samvete :)
Ha en god kanelbullefredag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s