Pizza till efterrätt?

Funderar ni på gorgonzolapizzan till helgen? Då vill jag passa på att tipsa om vad ni kan göra med den överblivna degen. Nämligen efterrättspizza. Vad sägs om jordgubbspizza med mörk choklad eller en blåbärspizza med lime och vit choklad?

Perfekt om ni får en bit deg över eller så slår ni till på dubbel sats deg från början, för att vara på den säkra sidan. Efterrättspizza är ju inte den lättaste efterrätten, så den funkar himla bra efter en lättare soppa eller en fin fisk.

Jordgubbspizza

Du behöver (till två småpizzor)
Överbliven (eller alldeles nysatt) pizzadeg
75 gram creme cheese
1,5 tsk vaniljsocker eller 1 tsk strösocker och 0,5 krm vaniljpulver
Ev. lite rivet limeskal
Bär eller frukt t.ex. jordgubbar eller blåbär
Vit eller mörk choklad, finriven

Gör såhär
1. Baka ut små pizzabottnar.
2. Blanda creme cheese, vanilj och socker och ev. limeskal. Bred på pizzorna.
3. Lägg på frukt eller bär.
4. Toppa med några nypor ljust muscovadosocker.
5. Grädda på baksten, hösta värme, till dem är gyllenbruna.
6. Hyvla över choklad över de varma pizzorna.

Pizzan smakar bäst alldeles nygräddad och ljummen. God precis som den är men vill ni gegga till det lite extra (och det vill man ju ofta) så är det ju lätt gjort att servera den med en klick vaniljkesella, en kula vaniljglass eller en rårörd vaniljsås.

Så härmed peppar jag er till en helg i pizzans tecken. Pepp pepp!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s