Gorgonzolapizza med valnötter

Okej, håll i er. Vad sägs om en ny favoritpizza och en ny fredagsmysfavvo? Har ni inte testat tidigare så måste ni göra det nu. Gorgonzolapizza med valnötter, toppad med pepprig ruccola.

Gorgonzolapizza_gräddad

Jag har sen länge varit en ganska stark motståndare till varm gorgonzola. Det kan ju bli sådär stickigt och göselstacksaktigt. Men inte då! Det var min vän Julia som bjöd på en variant av den här första gången. Jag blev väldigt postivt överraskad. Välj en ganska snäll och mild gorgonzola, om du tror att du är känslig, så är du hemma. Och jag har redan märkt att aptiten på mer smak, av ost och gorgonzola, smyger sig på snabbt.

Du behöver
Världens bästa pizzadeg
Gorgonzola
Mozzarella
Tomatsås
Valnötter
Ruccola

Gör såhär
1. Baka ut pizzadegen.
2. Bred på tomatsåsen.
3. Strö över strimlad mozzarella. (Ta inte för mycket, då blir det lätt degigt.)
4. Smula över rejäla bitar gorgonzola, allt efter tycke och smak.
5. Toppa med valnötter. (De kan du även slänga på eftergräddning, om du gillar dem obakade.)

Gorgonzolapizza_ogräddad

Skjuts in i ugnen! Bästa resultatet tycker jag att jag får med en baksten (läs mer om hur du enkelt får tag på en sån här). Kom ihåg att stoppa in stenen i kall ugn, annars riskerar den att spricka. Ugnen fräser du på på högsta temperatur, 250 grader +.

Glöm inte att toppa med ruccola, den ger ytterligare en dimension av krispighet och pepprighet. Lite extra svartpeppar har heller inte dödat någon. Servera med en pizzasallad eller en fräsh grönsallad, gärna med balsamvinäger.

Hemmabakad pizza är faktiskt en hyfsad snabbmat en fredagskväll. Ihop med ett glas rött, eller två är den svåremotståndelig! Vill du göra den ännu mer fredagssnabb, gör du som Julia och använder ett färdigt pizzakit med deg och sås. Det här får bli min helgrekommendation för veckan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s