Sega chokladdoppade nötkakor

Det här kan vara det ultimata receptet på små nöt- och chokladkakor. Gosh! Sega, söta, knapriga, nötiga och så lite choklad på det. Totalt beroendeframkallande och eftersom en sats bara ger 25 kakor så ska ni inte räkna med att få något kvar till senare.

Chokladdoppade nötkakor

Du behöver
1,5 dl malda nötter (jag blandade mandel och hasselnöt)
1 dl socker
1 krm vaniljpulver
1 ägg
50 gram smält smör
100 gram mörk choklad

Gör såhär
1. Mal nötterna.
2. Smält smöret.
3. Blanda nötter, socker, vaniljpulver och ägg.
4. Rör ner smöret när det svalnat något.
5. Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Gör dem små och höga, för de smälter ut rejält.
6. Toppa varje kaka med en nöt.

Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt dem svalna och doppa dem sen i den smälta chokladen.

Supersnabba att röra ihop och snabba att grädda. Perfekta för det oväntade besöket. Och nötblandningen går ju att variera i all oändlighet. Nästa gång får det bli cashew och valnöt.

P.s. Dom funkar även bra utan oväntat besök, till exempel för att pigga upp en måndagskväll som denna.

Annonser

3 reaktioner på ”Sega chokladdoppade nötkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s