Home sweet home!

Hej på er! Som jag saknat er. Och bloggandet. Det var ju en himla tur att jag varnade för vissa förseningar vid avfärd, att det skulle bli så här långa förseningar hade jag kanske inte tänkt mig. Men det är inte lätt att experimentera i köket utan ugn. Jag tänkte inte på det när vi kom ner, det var så mycket andra intryck, men efter några dagar slog det mig. Det fanns ingen ugn. Ugn ingår tydligen inte i den kinesiska köksuppsättningen. Så det mest kulinariska jag lyckades med i bakväg var snickerskakor och chokladbollar. Och det var efter många rundor till många affärer för att hitta såna exotiska saker som strösocker, sirap och kakao.

Hur som helst så har vi haft det rätt bra. Det har varit ett riktigt äventyr. Kanske har ni följt oss via Från Kumla till Nanjing och tillbaka igen, kanske har ni som jag, istället ägnat er åt ett långt och härligt sommarlov med annat än bloggläsning. Good for you!

Jag tänkte ändå ge er en liten bild av vad det är vi lämnat bakom oss, för den här gången. Vi inledde vistelsen med att fira min trettioårsdag á la chinastyle. Jag blev bjuden på gräddtårta med körsbärstomater av hotellpersonalen. (På bilden har jag ännu inte insett att de stora, röda ”vindruvorna” i själva verket var tomater.)
Gräddtårta

Något jag redan saknar med Kina är dumplings! Den perfekta snabbmaten som gärna inskyfflas ihop med vitlöks- och chiliwokad kål.
Dumplings

Dumplings fick vi även lära oss att göra from scratch (vi var rätt nöjda med dem i frysdisken annars) av Jonas chefs chef och hennes familj. Det var en toppendag!
Dumplingstillverkning

Vi fick även en kurs i fried rice-tillverkningens ädla konst. Världens enklaste, om man bara gör det i rätt ordning och på rätt sätt, enligt Jonas kinesiska kollega.
Fried rice

Så Kina har bjudit på många härliga matupplevelser, en hel del förfärliga men framför allt en härlig kulturkrock och en ny syn på människor och livet. En uppfriskande avstickare ur hamsterhjulet.

Sen vi kom hem har vi även hunnit åka på roadtrip till Skåne där vi njöt av spa och fantastisk mat på Falkenbergs strandbad och The Lodge och jag roade mig med att posera i Skånes gyllengula sädesfält. Älskar, älskar sensommarens böljande, gula fält.
Emma i Sädesfältet

Vi har även hunnit raska av en vecka i New York. Men det får jag återkomma till. Det finns mycket gott och spännande att rapportera därifrån, vill jag lova!
New York

Nu vänner, har vi en mysig, mörk och mjuk filt- och soffhöst att se fram emot. Med mycket mustiga grytor, varma kladdiga kakor och fylliga rödviner. Först ut är dock ett kakrecept, för ni må tro att det har bakats en del här sen vi landade hemma.

Annonser

2 reaktioner på ”Home sweet home!

  1. Vad roligt att du är igång med ditt bloggande igen, har verkligen saknat det.
    Bloggen ger även en svärmor med idé torka inspiration.

    Bamsekram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s