Nya frukostvanor

Förändring kräver förändring. Ny årstid, med mer ljus och sol gör att jag vill ha nya fräschare frukostvanor med vitaminer och nyttigheter. Ut med bröd och skinka, in med frukt och bär. Snabbt går det ju också, hack hack, häll, häll, mix, mix. Klart!

Söndagssmoothie

Enda nackdelen är att jag inte får i mig något varmt på morgonen och mina smoothisar (hur jag än bär mig åt) blir ofta väldigt kalla, åt det frysta hållet (jag använder frysta bär). Väldigt gott men ingen inre värmekälla på morgonkvisten direkt. Tur att det finns kaffe!

I mina smoothies åker det ner äpple, banan, hallon, blåbär, en klick osötad mangopuré (barnmatsburk), yoghurt (Arlas honungsyoghurt 2 procent), en skvätt juice, linfrö och kanel. Linfrönen och kanelen gör verkligen hela skillnaden. Blir både matigare, tuggigare och lite mer intressant. Första gången smoothieproffset Filip bjöd mig på en smoothie med linfrön var jag skeptisk, men det räckte med en sipp för att övertyga mig. Vad har ni i era smoothies, kör ni på fysta eller lite mer ljumna varianter?

Annonser

2 reaktioner på ”Nya frukostvanor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s