Köttfärspaj med fetaost och soltorkade tomater

Här kommer en grekinspirerad köttfärspaj. Perfekt till en stor sallad och så tycker jag att det ska vara en rejäl skvätt balsamvinäger på tallriken. Till alltihopa. Snabbt, gott och lätt att förbereda, som paj är helt enkelt.

Köttfärspaj


Du behöver

Pajdeg

4 dl mjöl
25 gram smör
1,5 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt

Fyllning
800 g nötfärs
250 gram fetaost
250 gram (2 bollar) mozzarella
200 gram soltorkade tomater
2 msk kycklingfond
2 dl rödvin
2 msk tomatpuré
Salt, svartpeppar och halva kryddlådan (cayenne, vitpeppar, paprika, oregano och lite riven muskot)

Gör såhär
1. Knåda ihop pajdegen och tryck fast i en springform. Nagga och förgrädda tio minuter i 175 grader.
2. Stek lök, vitlök och fortsätt med köttfärsen.
3. Häll på vin, fond och tomatpuré och krydda. Låt koka in.
4. Vänd ner de strimlade tomaterna.
5. Varva köttfärs, mozzarella och fetaost i pajskalet. Skjuts i i ugnen 175 grader i cirka 20 – 30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s