Årets drinkar

På nyår borde man ju egentligen inte dricka annat än champagne (eller hur?), men det kan ju få duga att blanda upp kvällen med lite vanligt hederligt bubbel, speciellt om det ska blandas till en cocktail. Och vanligt hederligt bubbel ihop med en skvätt rabarbersaft, Brämhults jordgubb-lime- eller hallonjuice, det är försvinnande gott. Här satsar vi på persika- och Mangobellinis. Tipset här, om du inte vill leta dig halvt fördärvad efter mogen mango eller persika, är barnmatspuré på burk. Fiffigt värre!

Bubbelkylare

För en sötsur nyårsafton rekommenderar jag en rabarberrazz eller den här rosa fredagsdrinken med granatäpple, lime och apelsin. Vill du ha lite mer beska i drinken så tycker jag att sommarens bästa drink, Campari soda, kan vara värd att återminnas. Har du fortfarande inte fått nog av julens glögg, så är en glammig glöggmartini ett smart val.

Campari soda

Istället för is
Is är ju ett måste, men hur kul är det egentligen? Jag brukar antingen frysa in blommor, örter, bär eller frukt i isbitarna eller så slänger jag i ett gäng frysta lingon, blåbär eller jordgubbar. Granatäpplekärnor är också effektfulla och dessutom poppigt söta och goda i till exempel ett glas torrt bubbel. Mindre ätbara om du fryser dem, bara att välja användningsområde.

Alkoholfritt
Gosh vad mycket alkoholfria alternativ det finns på bolaget nu för tiden! Chapel Hill har ett alkoholfritt mousserande vin som faktiskt smakar vin(!), vilket inte hör till vanligheterna när det gäller alkoholfria viner. Perfekt till bellinis och bubbel-juicedrinkar. Campari soda blir alkoholfri med San bitter istället för campari. Fruktdrinkar utan alkohol brukar kunna bli lite väl söta, men brukar smakaa bättre om jag byter ut hälften av fruktsodan mot mineralvatten. Lite lime på det, så är vi hemma! ; )

Skål och gott nytt år!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s