Jag vill slå ett slag för brysselkålen

Hörrni, så här inför jul, brysselkålens högtid, vill jag passa på att påminna om denna lilla bortglömda och missförstådda grönsak. Barndomsminnena av dem består ofta av den smått avloppsliknande lukten av sönderkokt kål som la sig i dimridåer i köket. Men, lättkokta, al dente, och sen smörstekta med mycket salt, peppar och så lite vitlök, då är de kalasgoda till köttbiten, fisken eller i en ljummen sallad.

Brysselkål

Så ge brysselkålen en chans i jul! Glufs glufs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s