Knäckesnittar med mögelost, fikon och valnötter

Knäckebröd funkar ju till allt och ingenting. Som ett måste till första (andra och tredje …) skinkmackan och som nödföda när frukostbrödet är slut. Och så en massa annat också förstås. Så varför inte använda detta fantastiska bröd även till de lite festligare snittarna? Med en viss julig touche, fast ändå lika bra resten av året, blev knäcket till snittar med lite grönmögelost, fikon och valnötter.

Fikon_ost

Snittar_fat

Valnötter tycker jag sådär om i vanliga fall. Ofta rätt beska och sträva, men jag blev bjuden på fantastiska varianter inne på favoritkaffebutiken Oliv och te i Örebro och dem var allt annat än det. Fantastiska och på lösvikt, inga nötblandningar här inte ;)

Valnötter_snittar

Bortsett från nötknäppningen (och vissa medföljande skärskador när jag försökte knäcka nötter med vitlökspressen) slängde jag ihop de här på tio röda. Gott, lyxigt och när det passar kan man kalla det för julig touche.

Snittar_nära

Lätt att göra många och de håller sig nån timme eller två, ifall man vill förbereda innan gästerna kommer. Perfekt till ett glas bubbel. Nåt för både glöggminglet och nyårsfesten med andra ord …

Annonser

4 thoughts on “Knäckesnittar med mögelost, fikon och valnötter

  1. Pingback: vitagoods face cleansing brush reviews

  2. Pingback: Nyårets förrätt « pepparkakshuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s