Badkar uppdaterade badrummet

När vi letade hus (i dryga två år) var kravlistan lång. Charmigt, tvåvånings, stort kök, braskamin, två badrum, förnster i badrummen, kontor, sy- och hobbyrum. Och så ett badkar (önskningar är ju inte alla gånger helt relevanta eller för den delen vettiga). Efter mycket letande, ångest och huvudvärk stod vi där med vårat drömhus. Med allt (det mesta) på listan. Förutom ett badkar.

Sen dess har vi pratat om att göra om ett av badrummen. Byta duschväggar mot badkar. Byta blandare och på nåt sätt sätta igen hålen som blir kvar. När de tankarna flög genom huvudet, oftare genom mitt än min sambos, så kom genast nästa tanke; jodå, men kanske inte just nu … Men så uttalade min kära sambo de magiska orden ”har du ringt hantverkaren än, jag vet ju att det blir jag som kommer att få göra det där ändå?” Då växte hornen i pannan på mig. Så för några veckor sen, när han var på tjänsteresa till Kina i två veckor, skred jag till verket.

När han kom hem stod karet på plats. Duschväggarna var borta, blandaren pimpad med en badkarspip och allt silikon var bortskrapat. Jomenvisst! Horn i pannan är bästa drivkraften. Kan själv, liksom.

Och så svårt var det inte. Jag fick hjälp av min kära pappa (tack igen pappa!). Nu letar jag badskum och badbomber i parti och minut. Det är så skönt att komma hem, lite frusen, och tända en massa ljus, trycka igång Spotify och sjunka ner under skummet. Som jag längtat!

Och så ett smart tips. Anledningen att det inte var så svårt var att jag inte behövde byta hela blandaren (och stänga av vatten och sånt tjafs) utan bara montera på en så kallad badkarspip, som jag sedan fäste duschslangen på. Plättlätt. Eller nja, det var en strid att få tag i rätt pip, men sen så! Och i det här fallet måste jag rekommendera Comfortbutikerna. När jag var som mest uppgiven (efter besök på de större kedjorna som inte hållit vad de lovat) var de proffsiga och extremt tillmötesgående och fixade fram en beställningsvara från ena eftermiddan till andra förmiddan. Och tur var ju det, jag hade ju strikt deadline : )

Och ja, nu är det även konstaterat att det får rum två rumpor i vårt nya badkar. Och att det går alldeles utmärkt att dricka bubbel i det.

Så om du går i badkarstankar, slå till bara! Gört.

Annonser

4 reaktioner på ”Badkar uppdaterade badrummet

  1. Surely together with your thoughts here and that i adore your blog! Ive bookmarked it making sure that I can come back &amp read more inside the foreseeable future. ceffgdabdkdd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s