Jordärtskockssoppa med parmachips (och så lite ostron)

I tisdags kom min pappa över på middag, lite spontant sådär. I affären hamnade vi framför fiskdisken och han fick syn på ett gäng ostron. Sagt och gjort. Det fick bli en ostrontisdag med vin.

Vi åt dem med både citron och tabasco. Citronen var livsnödvändig, tabascon skippar jag nästa gång. Smaken var det inget som helst fel på men konsistensen är inte riktigt min cup of tea. Vad tycker ni om ostron?

På det snodde vi ihop en jordärtskockssoppa med fantastiska parmachips (måste ju få lite ordentlig mat i magen).

Du behöver
6 stora jordärtskockor
4 stora potatisar
2 dl vitt vin
0,5 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
1,5 dl mellangrädde
Salt och peppar
Balsamvinäger
Tryffelolja
Parmaskinka

Gör såhär
1. Lägg parmaskivorna på en plåt och stoppa in i ugnen, 175 grader i ca 5 minuter.
2. Skala jordärtskockor, lök och potatis. Skär i bitar.
3. Koka kockor, potatis och lök i vatten, fond och vin till de är mjuka.
4. Häll av det mesta av vattnet i en skål och ställ åt sidan.
5. Mixa slätt, rör ner creme fraiche och späd med kokvattnet till lagom soppkonsistens.
6. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar och koka upp.

Häll upp i skål och toppa med parmachipsen och lite tryffelolja. Till soppan rostade jag skivad ciabatta ingniden med vitlök och tryffelolja.

Ostron, vin och en smaskig soppa. Typisk tisdagsmat :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s