Lycka är en chokladpaj

Jag inser att jag avslöjar min smått sjuka läggning åt choklad här på bloggen. Men vad kan jag säga. Fick jag bara äta en endaste sak i resten av mitt liv skulle det bli choklad. De pratar ju om varierad kost från Livsmedelsverket, choklad går ju att variera i all oändlighet. Så håll till godo. Här kommer ännu en variant.

Det här är en knaprig fransk chokladpaj med en maffig chokladganaschliknande fyllning. Lätt och snabb att göra och den tjänar bara på att stå nån natt i kylen, så det är en perfekt jag-vill-förbereda-dagen-innan-efterrätt.

Du behöver

Pajdeg:
125 g smör
½ dl florsocker
3 msk kakaopulver
3 dl vetemjöl
1 äggula
1 krm salt

Fyllning:
200 g mörk choklad, 70-procentig
100 g mjölkchoklad
50 g smör
2 dl vispgrädde
En liten skvätt konjak

Gör såhär

Pajdeg:
1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna i en matberedare eller för hand.
2. Tryck ut degen i en liten pajform, cirka 20 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 1 timme.
3. Grädda pajskalet i 175º ugn i cirka 25 min.

Fyllning:
1. Smält smöret på svag värme, häll i grädden och låt koka upp. Dra kastrullen från värmen.
2. Tillsätt den hackade chokladen och rör tills den är helt smält. Smaksätt med konjak efter smak.
3. Häll smeten i pajskalet och låt den svalna.

Den går ner både med och utan bär, jag lovar. Nom nom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s