Nötig dajmtårta utan lull-lull

Ända sen jag åt en såndär frys-fusk-dajm-tårta, för många år sen, har jag föraktat alla slags dajmtårtor. Men nu har jag fått tänka om. Den här tårtan bjöd bästa Bea på härom helgen. Fantastiskt god med mycket mandel och utan en massa lull-lull (läs mjöl).

Dajmtårta

Du behöver
100 g sötmandel
0,5 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl socker
2 dl grädde
2 msk kakao
1 msk socker
1-2 dajm (och jag är förstås av åsikten att ska det va så ska det va)

Gör såhär
1. Koka sötmandeln i några minuter och ploppa bort skalen. Eller låt bli, det blir lika gott ändå.
2. Finhacka mandeln i mixern eller i en mandelkvarn.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Vänd ner mandeln och bakpulvret.
5. Grädda i smord och bröad form med avtagbar kant i cirka 20 minuter på 175 grader.
6. Vispa grädden med kakaon och socker.
7. Krossa dajmen och blanda hälften i kakaogrädden som du brer över tårtbottnen. Strö resten på toppen.

Det här är en såndär kaka jag måste tvinga mig bort ifrån för att sluta äta. Efter tredje omtaget börjar det ju bli lite pinsamt … Jag tror även att den skulle göra sig perfekt i en högre tårta, kanske med ett mellanlager av maräng. Så rör nu ihop en kaka och ta en bit. Eller fyra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s