Gafflade kolakakor med ingefära

Här kommer en klassiker i ny form. Leila har ett fantastiskt recept på kolakakor. Kolakakor är faktiskt synd att kalla dem, det är snarare ingefärskakor. Sega och samtidigt knapriga. Och med sting av, på gränsen till för mycket, ingefära. Slurp!

Du behöver
100 gram smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2, 25 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära (jag brukar trycka i lite extra)

Gör såhär
1. Vispa smör, socker och sirap krämigt.
2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära och blanda sen ner i smörsmeten.
3. Rulla till en rulle, skär bitar, rulla till bollar och tryck ut med en gaffel.
Klart!

Skujts in i ugnen på 175 grader varmluft i 12-15 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s