Laddat för kanelbullens dag

Här har det laddats vill jag lova! Jonas har bakat klassiska kanelbullar och fantastiskt saftiga vaniljbullar med mandelmassa. Grundreceptet kommer från mitt gamla favoritfik i barndomsstaden Eskilstuna, Café Kaka. Och här kommer Jonas variant på fyllning med vanilj och mandelmassa.

150 g rumsvarmt smör
100 g riven mandelmassa
1 urskrapad vaniljstång eller motsvarande mängd äkta vaniljpulver
2 msk vaniljsocker (för sötmans skull)

Rör ihop och bred på degen. Om du gör hela satsen så räcker det till hela grundreceptet. Ett tips är att göra hälften vaniljbullar, hälften klassiska med kanel. Då halverar du bara innehållssmeten i båda recepten.

Tänk vad lätt just nybakade bullar slinker ner, helt utan ansträngning. Jag tryckte i mig tre på raken. Inga problem alls. Och hade det inte varit för att det snart var middagsdags hade det lugnt försvunnit tre till. Minst.

Så på torsdag, på kanelbullens dag, behöver vi bara tänka på själva ätandet av kanelbullar här hemma. Bara att börja räkna ner …

Annonser

4 thoughts on “Laddat för kanelbullens dag

  1. Riktigt gott klart man ska fira kanelbullensdag. Tyvärr hinns det inte med att baka till i morgon utan kommer att köpa ett gäng bullar från favorit kondiset Malins:) Ha det gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s