Till vardag och fest

Jag spanar alltid efter goda och enkla recept som kan passa både till vardags  och som jag kan piffa till lite extra och få dem att funka till fest. Jag har länge spanat på ett recept på Matplatsen som sett så gott ut. Igår fick jag äntligen tummen ur. Det blev baconlindad kyckling med balsamicosås. Fantastiskt gott och en ny favorit här hemma. Kycklingen blir fantastiskt saftig, baconen fortfarande knaprig och så blir det gott om sås att doppa och mosa tillbehör i.

Du behöver
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
8 skivor bacon
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Rulla in filéerna i bacon.
3. Bryn runt om i en stekpanna.
4. Vispa under tiden ihop grädde, vinäger, fond och vitlök i en ugnssäker form. Lägg sedan i kycklingen.
5. Skjuts in i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills kycklingen är klar.

Servera med grönsaker, potatis, ris eller mos. Jag fräste broccoli, haricot vertes, potabellosvamp och vårlök. Fantastiskt gott! Grundreceptet funkar egentligen redan till både vardag och fest. Men jag tänker att det kan bli ännu lite festligare om jag byter ut baconet mot parmaskinka och serverar ihop med ett jordärtskocksmos eller ett västerbotten-potatis-stomp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s