Bruna brödlängder

Jag har snöat in på knapriga småkakor på sistone. Precis lagom mycket sött till en kopp kaffe. De här kakorna kommer från Jonas mormor och är en blandning av det bästa med nötkakor, mördegskakor och bondkakor. Och så lite kanel på det. Vad kan gå fel?

Ingers bruna brödlängder
200 g smör
1 ägg
2,5 dl socker
2 tsk bakpulver
5,5-6 dl mjöl
1 msk kanel
15 malda sötmandlar

1. Rör ihop smör, socker, ägg, mandel, och kanel. Sikta över mjöl och bakpulver.
2. Dela degen i två delar och rulla till längder, cirka 2 cm i diameter.
3. Skär 1,5 cm breda skivor och ge dem ett lättt ryck när du lägger dem på plåten.
4. Strö på lite kanel på toppen eller pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter eller pärlsocker.
5. Grädda tills gyllene och torra i 225 grader.

En påse kakor får agera uppiggare för en kollega som är sjukskriven efter en bilolycka. Självmedicinering när den är som bäst.

Liten varning innan eventuell provbakning. Degen är försvinnande god (ja, faktiskt till och med godare än de färdiga kakorna).

Annonser

One thought on “Bruna brödlängder

  1. Pingback: Kaffe och lördagsläsning « pepparkakshuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s