Potatisknyten på grillen

På sommaren glider jag ofta in i nån slags ofrivillig GI-diet med grillat kött eller fisk och en matig sallad. Fräscht och lagom tungt. Potatisen är ofta överflödig när väl den första färskpotatisen tappat charmen. Men. Det finns ett undantag. Ett undantag så gott att jag kan äta det som ensamt huvudnummer. Potatisknyten med färskpotatis, rödlök, vitlök, creme fraiche och färska örter.

Det skadar ju inte att det är toklätt att sno ihop heller. Perfekt att förbereda för en avslappnad middag eller till många gäster.

Gör såhär
1. Koka färskpotatisen i god tid innan du ska göra iordning knytena. (Eller direkt innnan om du vill testa om du besitter smedhänder.)
2. Lägg ut dubbla folieark och smöra mitten på foliearken.
3. Skiva potatis och lök. Löken blir godast i lövtunna ringar, vill du ha den ännu mildare, skölj den under ljummet vatten.
4. Varva potatis, lök, vitlök och färska örter (t.ex. timjan, rosmarin, gräslök och oregano) till lagom stora portioner.
5. Klicka över några rejäla skedar creme fraiche och toppa med en klick smör eller två och mer örter. Salta och peppra.
6. Sno ihop knytena så de blir lufttäta och lägg på grillen. Klart på tio minuter, en kvart.

Ät ihop med grillat kött eller fisk. Eller bara som det är, kanske med några skivor rökt lax eller med lite knaperstekt bacon på toppen. Nom nom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s