Skaldjursfrossa

Förra helgen åkte vi till mammas lantställe och blev bjudna på DEN skaldjursfrossan. My god. Hummer, Hjälmarkräftor och räkor var huvudnumret. Vi tappade nästan hakan när det här jättefatet ställdes framför våra näsor.

Till skaldjuren bjöd de på nybakat bröd, limedipsås, charketurier, melon, ostbricka och frasiga ostfyllda smördegsknyten. Och som vi åt.

Smördegsknytena var fyllda med ost och sardeller.

Jag tycker att det är så lyxigt att få komma hem till någon med en plan. Få en drink i handen, jazza lite på verandan, sätta sig till fint dukat bord och få in ompysslad och genomtänkt mat. Det är också mitt motto. Välkomna gäster ska man ta hand om och rå om. Det behöver inte vara dyrt och extravagant. Det handlar om omtanke och om att få sina gäster att känna sig som hemma. Sånt gillar jag både att ge och få. Omtanke.

Dagen därpå blev ju inte sämre när vi kokade soppa på skalen. Riktig skaldjursbonanza.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Skaldjursfrossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s