Sega amerikanska chokladkakor

Ni vet de där sega, lite kladdiga, enorma chokladkakorna som i stort sett bara går att få tag på i USA eller möjligtvis en variant av på Seven eleven? Dem som jag aldrig lyckas få till själv (får ni?). Jag fick ett tips på en blogg jag snubblade över häromdagen, som utlovar underverk. Jag har nu bakat och stoppat in dem i kylen för obligatorisk tillsegning. De smakar redan lovande. Det ultimata testet blir på kollegorna i eftermiddag.

Vågar ni testa så kommer receptet här. Jag gjorde mina lite mindre än den amerikanska varianten. För då får jag äta fler!

Cirka 35 lagom stora kakor

300g smör
2,25 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker.
4. Blanda i smöret och vispa ordentligt.
5. Blanda i resten. Det ska bli som en stor “fudgeboll”, seg och kolaaktig.
6. Rulla små bollar och platta ut dem lite lätt på bakplåtspapper.
7. Skjuts in i ugnen i cirka 10-12 minuter.

Kakorna ska fortfarande vara lite uppsvällda när de är klara i ugnen, de sjunker ihop när de kommer ut och får svalna. Stoppa sen in dem i kylen för tillsegning. Bjud en trevlig kollega eller två.

Annonser

2 reaktioner på ”Sega amerikanska chokladkakor

  1. Det här receptet var toppen! Jag lade till lite pecannötter och bjöd mina kollegor. Herregud, de åt som vilddjur! Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s