Knapriga chokladbiscotti

På härliga Hästgatan 10, det mysiga fiket i Visby, knaprade vi på varsin chokladskorpa till kaffet. På plats, innan jag ens hunnit tugga ur, slog baksuget till. Nu har jag äntligen hunnit hitta och modifiera ett nytt smaskigt recept.

Jag blandade
100 g smör
2 dl farinsocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker poröst.
3. Rör ner ett ägg i taget.
4. Rör i resten.
5. Gör två längder och skjuts in i ugnen i cirka 20 minuter.
6. Ta ut plåten och skär i diagonala bitar, vänd dem så de ligger på sidan och sätt tillbaka dem i ugnen.
7. Efter 10 minuter, stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka tills skorporna är helt torra.

Ät upp direkt, stoppa i en burk i väntan på gäster eller ge bort till nån snälling. Jag gjorde lite av varje :)


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s