Anti pasto. Mat att dela.

Tapas, meze, anti pasto. Det finns ju många namn på den härliga plockmaten världen över. Och visst är det mysigt när man får in tiotals olika skålar med olika små rätter och tillbehör. Men jag tycker att det nästan är ännu bättre när någon har satt ihop en jättetallrik med saker som passar bra ihop och som tillsammans bli ännu lite godare. Och till det gärna har valt ett gott rödvin som matchar.

Helgens variant var grymt god. Och det blir maffigt och lite extra effektfullt när det kommer in på ett jättefat. Sen gör det ju ingenting alls att det bara är att lägga ihop. Perfekt fredagsmat.

Jag blandade
plocksallad
ruccola
en kryddig korv
parmaskinka
skivade soltorkade tomater
oliver
hyvlad parmesanost
klyftad rödlök
rostade pinjenötter
massor med balsamico
flingsalt och nymald svartpeppar

Som tillbehör till anti pastofatet bjöd jag på en god ost i stora bitar (det är så man ska äta ost, det om nåt lärde jag mig i Frankrike), tomat- och löksallad, hummus, melonsallad, mozzarella med tryffelolja, en ihoprörd färskörtost och tortano. Mums!

Sen var det ju bara att sätta sig och plocka och äta. Länge. Lätt som en plätt!

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s