Bröllopspresent och möhippeuppdrag

Malins bröllop på Gotland föregicks förstås av en möhippa. Oturligt nog blev den inbokad under samma vecka som min Frankriketripp. Jag blev förstås jättebesviken men tänkte att jag måste skicka med nåt uppdrag till den bliviande bruden. Så att jag också fick vara med på ett hörn, ända bortifrån bergssluttningarna i Provence.

Uppdraget blev att skapa en skulptur av den blivande mannen, eller rättare sagt hans egenskaper, i vit papperslera. Jag slog in ett paket med lera, verktyg och en utförlig beskrivning av uppdraget. Under tiden hon skulpterade fick hon berätta för vännerna på plats om vilka egenskaper hon gav figuren och varför. Jag bad om en helkroppsfigur. Jag fick tillbaka en huvudfoting med tuppkam, sne näsa och en pikadoll-liknande handrörelse. Joråsåatt.

Huvudfotingen fick jag sen tillbaka av brudtärnan och jag förvandlade den med hjälp av lite guldfärg, superlim och fårskinn (var ju tvungen att hålla bröllopstemat) till en statyett. På bröllopet berättade Malin sen om statyetten och alla egenskaper som gjort honom till just en huvudfoting. Det blev faktiskt riktigt kul, så det är mitt möhippetips (till den som inte kan vara på plats).

Inte en Oscar men väl en Oliver.
Förutom statyetten skulle det ju till en annan, lite mer på-riktigt-present. Brudparet önskade sig pengar. Och jag som har så svårt att göra som folk säger var ju tvungen att spexa till pengarna lite. Jag växlade till mig lite snygga smekmånadspesetas som jag tejpade fast i ett snyggt kort. Kortet fick sen bli kronan på verket i ett litet smekmånadskit.

Jag fyllde på korgen med några måsten inför smekmånaden. Plåster, huvudvärkstabletter, strandradio, fickkniv och en piccoloflaska skumpa.

Vad kan ett brudpar mer behöva?

Annonser

3 reaktioner på ”Bröllopspresent och möhippeuppdrag

 1. Inget annat, det va helt perfekt! Mycket av presenten har redan kommit till användning :)

  Möhippepresenten var underbart rolig! Det kändes verkligen som att du va på plats även om du njöt av Frankrike då. De andra tjejerna på hippan tyckte det va ett väldigt roligt finurligt uppdrag. Okejdå, missade resten av kroppen av min, nuvarande, make (kan ha ngt med bubblet till lunch o göra) men blev ändå väldigt nöjd med minavbildning. Superrolig grej, tack så jättemycket!

  Kramar från smekmånaden!

  • Fasiken vad ni är uppkopplade därnere! Såg att dagens lunch kanske inte var dagen rätt just idag? Kul att statyetten gick hem, jag hade fundrat länge på vad jag skulle hitta på. Njut av sol, bad och maken nu! Kram

 2. Inget annat! Det va helt perfekt :) Mycket från den fina presenten har redan kommit till användning.

  Och uppdraget på möhippan jag fick av dig va så himla roligt (även om jag missade resten av min, numera, makes kropp ;) Tjejerna på hippan tyckte också uppdraget va så finurligt och roligt.

  Tack snälla underbara du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s