Coleslew och grillat

Grillat är godast, det går faktiskt inte att komma ifrån. Och när vi grillar brukar alltid tillbehören bli mest populära. Det är helt enkelt helheten som gör det. På valborg grillade vi ribs, kladdiga, möra revbensspjäll i fantastisk glaze.

Ihop med ribsen åkte ett par majskolvar på grillen. Till det åt vi ugnsbakad potatis, en fräsch och lätt coleslew och så en hel buffé av olika sorters barbequesåser. Den hemmagjorda som vi glazade ribsen med, icas, Texas Longhorns variant och så lite starka inslag på det.

Det är rätt tung mat och då tycker jag det är gott med nåt lätt och fräscht till. Den här coleslewsalladen är både och. Och extra god med lite ärtskott på toppen.

Coleslew:
Finriven vitkål – cirka en kvarts huvud
1 liten morot, finriven
1 burk creme fraiche 34 %
0,5 burk creme fraiche 15 %
0,75 dl lättmajonäs
En skvätt vinäger
Lagom mängd tabasco, efter smak
Salt och peppar

1. Riv vitkålen med en osthyvel.
2. Rör ihop det blöta och blanda väl.

Lägg på en bunt ärtskott för extra piff : ) Bästa tillbehöret till grillat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s