En grym chokladcheesecake

Efter soppa och fisk kommer efterrätt. Ni kommer väl ihåg vad de sa på dagis? Och är det nån gång man ska äta en mäktig efterrätt så är det väl efter soppa?

Den här cheesecaken kommer inte göra er besvikna. Knaprig, krämig och ihop med hallon – nom nom!

image

Botten:
250 g chocolate chip cookies
75 g smör

Fyllning:
400 g färskost
2 dl creme fraiche
0,5 dl starkt kallt kaffe
200 g mörk choklad
2 ägg
0,75 dl socker
Hallon till servering

Gör såhär:
1. Mixa kakorna och blanda med smöret.
2. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant. Ställ i kylen.
3. Rör ihop färskost och creme fraiche. Blanda i kaffet.
4. Smält chokladen, låt svalna och blanda sen i ostsmeten.
5. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner i ostsmeten.
6. Häll smeten över kakbotten.
7. Svep folie under botten på formen och skjutsa in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, stelnar i kylen.

Låt svalna och ställ sen i kylen. Den är nästan godast dan därpå, om du orkar vänta … Ät med ett gäng hallon.

Receptet kommer från duktiga Mia Öhrn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s