Söta wienerkakor

Sprang på ett så härligt recept i veckan inne på Kryddburken. Söta, skinande, härliga wienerkakor.

image

Syltkakor har liksom aldrig riktigt varit min grej. Antagligen för att det inte är choklad i dem och ofta sliskigt söta. Lite söta och sliskiga är de här också, men ack så goda. Piggar upp vilken långtråkig torsdagskväll som helst.

image

Mördeg:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Drottningsylt
Florsocker
Citron

1. Blanda allt och jobba ihop till en slät och ”hård” deg. Lägg i kylskåp 1 timme.
2. Forma till fyra avlånga längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna lätt med handen och gör en fåra i mitten.
3. Fyll fårorna med sylt.
4. Grädda i 175 grader i 10–15 minuter. Låt svalna på plåten.
5. Rör ihop florsocker med lite vatten och citronsaft till en lös, rinnig kristyr och häll över sylten i längderna. Låt stelna något och skär sedan upp dem.

Annonser

2 thoughts on “Söta wienerkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s