Canneloni med lax, spenat och ricotta

Igår bjöd vi på italienskt. Bubblande Prosecco till fördrink och brushetta med tomat, rödlök och mozzarella till förrätt.

image

Krämiga canneloni med rökt lax, färsk spenat och len ricotta till varmrätt. Till det ett riktigt gott italienskt rödvin, Palanca ripasso Tommasi från 2009.

Till efterrätt blev det tiramisu med limemarinerade jordgubbar. Italienskt hela vägen.

Tiramisu

Riktigt kul att laga mat på tema, nåt jag tänker fortsätta med. Blir en kul röd tråd och vill man go bananas med temat, såattsäga, så kör man det även i dukning och dekorationer. Den delen blev det inget med här igår för här firades det födelsedag med paket och frasande tulpaner. Hur brukar ni tänka runt tema?

image

Canneloni för fyra
2 pkt färska lasagneplattor
2 burkar ricotta eller cream cheese
400 g rökt lax
2 små påsar färsk spenat
Parmesan

En halv flaska torrt vitt vin eller en flaska matlagningsvin
5 dl matlagningsgrädde
3 msk kycklingfond (funkar även med fisk- eller grönsaksfond för icke köttätande)
Vetemjöl

1. Smörj en form.
2. Lägg en sträng av ricotta, lax och spenat längs kortsidan på pastaplattan och rulla ihop.
3. Lägg tätt i en form.
4. Koka upp grädde, fond och vin. Rör ut mjöl i lite vin till en redning. Vispa ner i grädden och låt såsen tjockna. Salta och peppra.
5. Häll såsen över pastan och strö över parmesan.
6. Gratinera i 200 grader i 20-25 minuter.

Ät ihop med en god sallad.

Annonser

3 reaktioner på ”Canneloni med lax, spenat och ricotta

  1. Ping: Beroende av ruccola « pepparkakshuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s