Godaste laxen

Lax och spenat. Mat för Karl-Alfred. Och duger det för Karl-Alfred duger det för mig. Att det här dessutom är något man slänger ihop på en kvart gör ju inte saken sämre.

image

Såhär gör man:
Lax för 4 portioner
Parmesan eller annan god smakrik ost
Massor med färsk spenat (för mycket är för litet så att säga)
3 dl grädde efter smak
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
Smör till formen
Salt och peppar

image

1. Smörj en form.
2. Häv i alldeles för mycket spenat.
3. Lägg på laxbitarna.
4. Blanda grädde och vin.
5. Häll över spenat och lax och toppa med ett berg med riven ost.
6. Skjuts in i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.

Jag äter det ihop med pasta, pressad potatis eller mos. Eller ett berg med kokta grönsaker. Drick lite för mycket viiiin till. Mumma!

Annonser

4 thoughts on “Godaste laxen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s