Pizzastenen – en räddare i nöden

Efter 40 minuters bilkö för att komma från jobbet, ut ur Örebro (helt otroligt), blev bakstenen räddaren i nöden. Hungrig och sen, med längtan efter att få komma hem och börja fira jullov. Då är det tur att det går kvickt att slänga in stenen i ugnen. Och medan den blir riktigt varm, sätta en deg och trolla fram lite pålägg.

Känns kanske inte som världens kvickaste snabbmat. Men det tar inte mycket längre tid än att bestämma sig för var man ska handla pizza, vilken pizza man ska ha, ringa och beställa och slutligen hämta.

Degen:
50 gram jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
0,5 dl olja
3 dl ljummet vatten
7-9 dl vetemjöl

Baka ihop och jäs i 25 minuter. Baka ut och fyll med det godaste du kan komma på. Grädda på baksten i 250+ grader varm ugn.

Och med ruccola på toppen är den svår att slå vill jag lova!

Och ett hett tips till dig som funderar på att köpa en baksten (en dyrare måttbeställd på stenhuggeri eller en billig marksten i kalk eller granit från ett byggvaruhus); investera i eller gör dig en bakspade. Annars blir det lätt 1-0 till stenen …

Annonser

7 thoughts on “Pizzastenen – en räddare i nöden

  1. Pingback: Stenugnsbakad pizza – steg för steg « pepparkakshuset

  2. Pingback: Grekiska gyros « pepparkakshuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s