Seg chokladkaka

Härom kvällen försvann Jonas ut i köket. Det skramlade som sjutton. En stund senare kom de här små sötsakerna in på bordet.

Sega, kladdiga och chokladiga. Men en klick vispad creme fresh på.

Här kommer kockens hemliga recept.

2 ägg
2,5 dl socker
100 gram smör
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
50 gram hackad mörk choklad

1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda i resten, vänd i bakpulvret sist.
3. Häll upp i muffinsformar.
4. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.

Vispa creme fresh ihop med vaniljsocker. Riv över lite apelsinskal. Mumma!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s