Morotsmarmelad med kardemumma

Det här receptet fick jag av en praktikant på jobbet. Hon är från Iran och jag tror att receptet kommer därifrån. I originalreceptet är det rosenvatten, det skippade jag.

2 kg morötter
1 kg socker
6-7 dl vatten
1-2 msk lime- eller citronsaft
1dl rosenvatten
1-2 msk kardemumma
ca 1 tsk kanel

1. Riv morötterna på grövsta sidan på rivjärnet.
2. Koka ihop vatten och socker i non stickgryta. Häll i morötterna och koka 20-40 minuter. Skumma av då och då.
3. När marmeladen börjar bli skrynklig och morötterna genomskinliga är det klart.
4. Häll i lime-eller citronsaften, kardemumma och kanel.
5. Koka ytterligare 3-5 minuter.
6. Gör ett marmeladprov. Låt lite marmelad kallna och testa klibbigheten mellan fingrarna.
7. Häll upp på rengjorda burkar och förvara i kylskåp.

image

Mumma!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s