Weekend i vackra Sörmland

Jag har sen länge smitt hemliga planer på en liten weekend get away. En överraskning. I fredags var det dags. Efter att ha avslöjat delar av mina planer för Jonas över ett glas vin i torsdags kväll bar det på fredagseftermiddan iväg till Sörmland. Känns alltid lika skönt att få åka hem, över länsgränsen. Förbi Eskilstuna, mot Strängnäs och så in på en massa små slingrande grusvägar. Mot Mälaren. Strand country lodge. Supermysigt ställe med bjälkar i taken, tre våningar med hotell, biljardrum, lounge och matsal i gamla ladugården.

Efter en kylslagen promenad ålade vi oss i varsin badrock och sprang ner till den vedeldade bastutunnan. Där satt vi och myste medan mörkret la sig utanför. Vi gjorde ett halvhjärtat försök till bad. Det slutade med att vi doppade fötterna i sjön.

Till middag åt vi bland annat en mumsig päron- och potatissoppa med tärnat äpple och bacon. Så gott! Det blir till att göra ett återskapningsförsök här hemma snart.

Efter sovmorgon och långfrukost ställde vi in gpsen på Barkaby för en rejäl dags shopping. En toppenhelg helt enkelt. Och ett weekendställe jag kan rekommendera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s