Lördagsmat

Vi fick mersmak efter fredagens improviserade trerätters och fortsätter på samma sätt idag. Till förrätt blev det serranoskinka och rökta räkor till ett glas bubbel. Det är det bästa av tre världar, och varför äta dem var för sig när man kan samla allt gott på samma bricka?

20111008-180631.jpg

Till varmrätt blir det musslor. Även det en storfavorit. Vi brukar koka upp dem med vitt vin, lök, vitlök, grädde och toppa med persilja. Med ett gott surdegsbröd till är det himmelskt!

20111008-192816.jpg

20111008-192826.jpg

Efterrätten blir favorit i repris. Men eftersom det var så gott igår uppgraderade vi skålarna något, så ikväll blir det tiramisu+. Vi har sällan marsalavin eller Amaretto hemma så den här gången körde vi med hjortronlikör. Andra gånger har vi kört med punch eller Grand marnier. Kul med lite variation. Idag pudrade vi vi lite extra kakao emellan varje lager kex och oströra, kakaon på toppen får vänta till precis innan vi hugger in.

20111008-181355.jpg

Vad äter ni en lördagkväll som denna?

Annonser

2 thoughts on “Lördagsmat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s