Stenugnsbakad pizza

Efter sommarens ljumna, ibland klibbiga, grillkvällar har vi sagt att vid första bästa regniga dag ska vi stoppa in stenen i ugnen och göra pizza. Sagt och gjort, idag är den perfekta dagen. Det blir lite extra hett med en sten i en 250 grader varm ugn, och värmen håller i sig en bra bit in mot småtimmarna. Inget för en sommardag med andra ord.

Deg sattes på jäsning, jag brukar göra Leilas 25-minutersjäsare, ur boken Guldkant på tillvaron. Snabb och supergod botten. Idag blev det standardfyllningen; tomatsås med timjan, vitlök och basilika, mozzarella, färska champinjoner, parma och salami. Vi inproviserade med lite fetaost också, det blev god sälta. Nybakade pizzan toppas med ruccola. Mumma!

20110819-202543.jpg

20110819-202555.jpg

20110819-202604.jpg

20110819-202622.jpg

20110819-202629.jpg

Stenen funkar lika bra till surdegsbaken, det var så den kom in i familjen. Den ger den där knapriga bottnen och ytan som man får på pizzerian och på surdegsbageriet. Helt klart ett bra köp!

Vad lägger ni på era pizzor?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s