Efterfrågat recept på godaste marmeladen

Jag har fått många frågor om receptet på plommonmarmeladen. Jag fick det av kollega förra året och som jag väntat på att årets plommon ska dyka upp! Hon gör det på krikon, jag har kört på plommon. Man tager vad man haver.

Här kommer det. Ska dock tillägga att den är beroendeframkallande …

2 kilo urkärnade plommon
1,5 kilo socker, hälften syltsocker, hälften strö
3 msk malen kanel
saften av en citron
2-3 krm natriumbensoat utrört i kokande vatten

Koka plommon, socker, kanel och citronsaft på svag värme. Plommonen ska sjunka ihop och safta sig. Skumma av under kokningen. Under tiden sköljer du mindre burkar i natriumbensoatspetsat vatten så de blir rena och sterila. Ta marmeladen från värmen och häll upp på burkar.

Marmeladen funkar till allt. Mögelost, glass, i bakverk, kakor eller som sylt. Den kommer bli en given succé till höstens american pancakesfrukostar.

Annonser

3 reaktioner på ”Efterfrågat recept på godaste marmeladen

  1. Ping: Mera snittar, mera champagne | pepparkakshuset

  2. Ping: Marmeladkokartider « pepparkakshuset

  3. Ping: Tysslingedagen – en Örebropärla « pepparkakshuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s