Hallonpannacottacheesecake

Hallonpannacottacheesecake_fat

Här kommer receptet på den goda midsommartårtan. Frisk, fräsh och bakad utan ugn.

Botten
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Toppen
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1dl socker
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost

Färska bär till garnering

Gör så här
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst tre timmar eller tills den har stelnat. Den hinner sätta sig och smakar nästan ännu bättre dan därpå. Servera med färska bär.

8-10 bitar.
Receptet kommer från boken Sommarens söta.

Annonser

En reaktion på ”Hallonpannacottacheesecake

  1. Ping: En gammal goding « pepparkakshuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s